Codes |

 

 

 

 

 

 

Intentie en Affirmatie

Intentie is een doelgericht voornemen, een krachtige projectie van bewustzijn of gedachte naar een bepaald object of resultaat. Iedere gedachte die we hebben is een tastbare energie met het vermogen dingen te veranderen. Bewustzijn is op enigerlei manier onlosmakelijk verbonden met materie en in staat materie te veranderen. Lynne Mc Taggart schrijft hierover in haar boek "Het Intentie Experiment".

Het toepassen van intentie is slechts een kwestie van jezelf toestaan. Je draagt alles in je wat je ervoor nodg hebt. Intentie bekrachtig je door een affirmatie, afgestemd op je betreffende intentie. Affirmatie is een uitgesproken bekrachtiging van intentie. De intentie van het doen is genoeg, intentie is alles.
De uiterlijke riten, zoals gebruik van ademhaling, kunnen ondersteunen om je bewustzijn op een bepaald punt te krijgen. En het hoogtepunt van het ritueel is het moment dat je de affirmatie maakt: 'zo is het.' Want ook affirmatie is scheppen, evenals gedachten. Gedachten zitten niet opgesloten in ons hoofd, maar vinden hun weg naar andere mensen en dingen, zelfs op duizenden kilometers afstand.